6 ФАКТА ЗА ВИТАМИН C В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА | ArthaBeauty

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

Подарък продукт с всяка поръчка, платена с карта

Вашата кошница

Нямате артикули в количката.

Меню

Витамин C за кожата
Актуално

6 ФАКТА ЗА ВИТАМИН C В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Знаете ли какво действие оказва върху кожата ви витамин C?

 

Със сигурност, в състава на доста видове козметика, сте срещали витамин C
(аскорбинова киселина). А знаете ли какво действие оказва върху кожата ви? В
тази статия ще ви запознаем с 6 положителни действия, с които този витамин е
полезен за кожата.

1. Защита
Витамин C е мощен антиоксидант, подобряващ защитните функции на кожата и осигуряващ активна защита от вредите в околната среда.

2. Изсветляващо действие
Витаминът съдържа свойство, което повлиява производството на меланин в кожата – премахва тъмни петна и хиперпигментация, без да променя цвета на неувредената кожа. При продължителна употреба на витамин С, може да помогне за предотвратяване на образуването на тъмни петна и за в бъдеще.

3. Анти-ейдж ефект
Предпазва от преждевременното застаряване, действа като естествена анти-ейдж съставка. Ускорява производството на колаген и еластин, което подобрява вида и състоянието на кожата.

4. Удължено активно действие
Аскорбиновата киселина е нестабилно вещество и единствено благодарение на съвременните технологии тя може да се поддържа активна, което е истинско постижение.

5. Играе главна роля във функционирането на кожата
Факт е, че витаминът участва във всички процеси, свързани с функционирането на кожата: възстановяване, защита, заздравяване, синтез на колаген и анти-ейдж действие. Витамин С не се произвежда от организма ни и при неговия недостиг, кожата е първата, която дава признаци на липсата му. Недостиг се получава най-вече при ежедневни стрес и натоварвания.

6. Помага за абсорбирането на колаген
Аскорбиновата киселина взима важно участие и при абсорбирането на колаген. Без витамина дори и да се приема големи количества колаген, той няма да успее да се абсорбира.

Витамин С заслужено заема специално място в света на козметиката.

Разгледайте нашите предложения на продукти съдържащи именно витамин C. Изпитайте удоволствието и ползите от действието му върху кожата си!