Всеки четвъртък - невиждано ниски цени! Открий в секция ОФЕРТИ!
Ние сътворяваме красота,
шедьовърът сте вие!
Козметика от ArthaBeauty
Безплатна доставка
при поръчки над 79лв.
0
Количка 0 Продуктa
Общо:0.00 лв Виж количка
0

ИЗДАВАТ ЛИ РЪЦЕТЕ ВЪЗРАСТТА ВИ?

Мислейки за превантивните мерки, свързани с остаряването се фокусираме първо върху косата и кожата на лицето, шията и деколтето. Инвестираме в бои за коса, кремове за лице и различни козметични процедури, но забравяме за ръцете си.
Експертите доказват, че всъщност ръцете са частите от тялото, които първи издават възрастта ни. Защо това е така?

Причини
Причините за по-бързото остаряване на кожата на ръцете, в сравнение с кожата на лицето и с косата са многообразни и силно повлияни от начина ни на живот. Едни от най-често срещаните са:
 • Използването на детергенти и твърди сапуни за измиване на ръцете, които причиняват сухота на кожата.
 • Многократно измиване на ръцете и използването за това на гореща вода.
 • Извършване на домакински дейности без ръкавици, особено при използване на  груби почистващи препарати.
 • Често излагане на слънце, особено през горещите летни дни без слънцезащита
 • Излагане без защита под въздействието на други агресори от околната среда, като студ и вятър, водещи до прекомерна сухота на кожата.

Как да спасим ръцете си от преждевременно остаряване?
Единственият начин да запазим и съхраним младостта на кожата си е чрез, ежедневни грижи. Ето и някои основни насоки за това:
 • Мийте ръцете си правилно - едно от най-важните действия за предотвратяване разпространението на микробите и вирусите е честото миене на ръцете. От изключителна важност е това да се случва с подходящите сапуни (меки и хидратиращи). Може да са формулирани с натурални овлажняващи съставки или глицерин. Глицеринът е овлажняващ агент, който задържа влагата в кожата и предотвратява сухотата, като придава мекота на кожата.
 • Ежедневно ползвайте кремове с различни действия, които ще се погрижат за ръцете ви. Различните сезони определят и различната грижа за кожата. По-мазните и бавно попиващи кремове са подходящи за зимата, когато студът агресивно изсушава кожата. Важно е и да се носят ръкавици зимно време. Не позволявайте пръстите ви да замръзват - това са щети, които се отразяват във времето.
 • Хидратиращи кремове с антиоксиданти - свойствата на антиоксидантите са защитни. Те елиминират вредното въздействие на свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене на кожата. Особено полезни са, ако в ежедневието боравите с агресивни препарати или сте в замърсена среда.
 • Подхранващи кремове с витамини и минерали. Превръщат грубата и суха кожа на ръцете във възстановена, омекотена и подмладена. 
 • Кремове за ръце със слънцезащитен фактор. Освен че осигуряват защита от UV лъчите, предпазват от раздразнения, зачервявания и изгаряния, тези кремове са от изключителна важност за предотвратяването на пигментацията (образуването на старчески петна) върху ръцете.
 • Грижете се за ръцете си и през нощта - всички възстановителни процеси в нашия организъм се случват, докато спим. За да дарите кожата на ръцете си с максимална полза, хидратация и мекота, използвайте филъри за обем, подхранващи масла и серуми, които да нанасяте преди лягане. На сутринта ще установите, че си е заслужавало.


Ние от ArthaBeauty ви съветваме да започнете грижата за кожата на ръцете си още сега, за да избегнете белезите на стареене, като пигментация, сухота и загуба на обем. Вижте още предложения  от нас тук.