КАК ДА СЕ СПРАВИМ С КОСОПАДА - ArthaBeauty

Безплатна доставка при поръчки над 79лв.

Подарък продукт с всяка поръчка над 100 лв.

Вашата кошница

Нямате артикули в количката.

Меню

Актуално

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С КОСОПАДА

Каква е причината? Как да прикрия гнездовидна aлопеция? Как да накарам косата ми да расте по-бързо?

 

Косопадът е често срещан проблем както при жени, така и при мъже, а възрастовият диапазон е голям. Ако сте се сблъсквали с този проблем или все още се бoрите с него, със сигурност сте си задавали въпроси като: Каква е причината? Как да се справя с падането на коса? Как да прикрия гнездовидна aлопеция? Какво да направя, за да расте косата ми по-бързо?

В тази статия ще потърсим отговорите на въпросите и ще ви дадем решения на проблемите, с видим резултат.

Каква е причината за косопада?
Причина за косопада могат да са много фактори: проблеми с щитовидната жлеза, липса на витамини, стрес, хормонален дисбаланс, наследствена обремененост, заболявания на скалпа (дерматит, себорея и др.), бременност, увредена и изтoщена от боядисване коса и т.н. Преди да посегнете към каквито и да било средства против косопад, най-важно е да се консултирате със специалист, който да ви направи необходимите изследвания. Косопадът не е само естетически проблем. Когато причината е установена, лечението ще е по-бързо и по-ефективно, отколкото хаотичният избор на средства против косопад, с недоказан произход и ефект.

След преболедуване на Covid 19, също все по-често се наблюдава интензивен косопад. Появява се около 3 месеца след преболедуване на вируса, в следствие на стреса, през който е минал организма или поради намесата на силно медикаментозно лечение. Себореен дерматит (зачервяване на скалпа, сърбеж и пърхот), също може да се прояви в следствие на преболедувания вирус.

Как да прикрия гнездовидна aлопеция?
Има различни видове косопад, един от които е появата на петна без коса по скалпа, наричани още „огнища“ или „гнезда“. Това е проблем, който трудно се прикрива. Много хора в това положениe започват да носят ежедневно шапки или кърпи за глава, за да скрият петната, но това не е ефективно решение на проблема.
Един от най-новите методи за справяне с петната и секторите с по-рядко космено покритие са сгъстяващите фибри Nanogen, подходящи за мъже и жени. Основни съставки във фибрите са естествен кератин и фиброзен протеин, който се съдържа в косата на главата. Те се сливат с естествената коса, използвайки електростатичен заряд, за да дадат незабавна, естествена и трайна дебелина на косата, която издържа цял ден.

Как да засиля растежа на косата?
Обичайно косата на човек израства с почти 2 см месечно. Увредената коса, проблемите със скалпа и косопада, могат значително да забавят растежа, дори в някои случаи да го спрат. Това възпрепятства възстановяването на щетите в следствие на проблемите. Затова стимулирането на косъма да расте и да се регенерира е ключово за възвръщането на здравия и пълноценен вид на косата.
Revivogen MD са открили комплексна терапия против косопад и растеж на косата. Освен спирането на косопада, също така работи, за да обърне състоянието и да възстанови предишния вид на косъма. Дебелината на излинелия косъм може да бъде възстановена до състоянието от преди 3 или 5 години. Поради тази причина е важно да започнете да използвате Revivogen MD в първите няколко години от прогресирането на изтъняването. След като косменият фоликул е мъртъв, той не може да бъде възстановен. Но в крайна сметка, никога не е късно да се предотврати последващият косопад. Дерматологичната формула на серията е безопасна за цвета при боядисаните и изсветлените коси. Съдържа натурални съставки, без парабени и без сулфати, подходящ за употреба от мъже и жени във всяка възраст.

Открий всички наши породукти за косопад на доказали се марки ТУК.

Имате въпроси и търсите решения на козметични проблеми– с ArthaBeauty ще откриете вашите отговори, доказали се с качество и видими резултати.