Как да стимулираме растежа на косата си? | ArthaBeauty

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

Подарък продукт с всяка поръчка, платена с карта

Вашата кошница

Нямате артикули в количката.

Меню

Актуално

Как да стимулираме растежа на косата си?

Има много начини да стимулираме растежа на косата, но трябва да знаете, че това е индивидуален процес и може да зависи от много фактори, като гени, здравословно състояние и други индивидуални причини. Ето какво съветват специалистите в областта:

По-рядко третиране със стилизиращи уреди

Използването на топлинни инструменти за стилизиране на косата, като сешоар и преса за коса, може да навреди и да забави растежа на косата. По възможност ограничете използването на тези инструменти или използвайте топлина само в редки случаи, като винаги прилагайте термозащитен продукт.

Подходяща козметика

Когато търсите козметика за косата си, е важно да обърнете внимание на активните съставки на продуктите. Добре е да съдържат естествени съставки и да избягвате формули, действащи изсушаващо или увреждащо – продукти с агресивни съставки като сулфати и парабени / повече за парабените прочетете тук/. Патентованата ботаническа формула на PAUL MITCHELLГрижа за скалп с чаено дърво Regeniplex® съдържа комбинация от екстракти от: слива какаду, грахови пептиди, куркума и женшен, хидратира и стимулира скалпа, уплътнявайки косъма и намалявайки накъсването.

Масаж на скалпа

Масажите на скалпа могат за стимулиране на растежа на косата. Чрез масажа се увеличава кръвообращението и доставя повече кислород и хранителни вещества до фоликулите на косата, което може да помогне за стимулиране на растежа. Някои от техниките за масаж на скалпа, които можете да приложите, включват:

  1. Кръгови движения: Нежно масажирайте скалпа с кръгови движения с пръстите на двете ръце. Направете това в продължение на около 5 минути.
  2. Плъзгащи движения: Плъзгайте пръстите си по скалпа отзад напред, като използвате леко натискане. Повторете тази техника няколко пъти.
  3. Масаж с четка: Използвайте четка за масаж на скалпа, за да стимулирате кръвообращението и да помогнете за растежа на косата.
  4. Акупресурни точки: Има няколко акупресурни точки на скалпа, които могат да помогнат за стимулиране на растежа на косата. Тези точки могат да се масажират с нежен натиск, за да се стимулира кръвообращението. Една от тези точки е на задната част на главата, над врата.

Важно е да имате предвид, че масажът на скалпа сам по себе си не е достатъчен, за да постигнете оптимални резултати. Трябва да ги комбинирате с правилна грижа за косата. Здравословното хранене също има голям полза за растежа на косата. Освен пресните плодове и зеленчуци е добре да добавите към менюто си и повече протеин. Космените фоликули са изградени от специален фиброзен протеин – кератин, който използва аминокиселината, намираща се в богатата на протеини храна.

Открий своята грижа за растеж на косата ТУК.