Почивка от грим - ползите за кожата | ArthaBeauty

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

Подарък продукт с всяка поръчка, платена с карта

Вашата кошница

Нямате артикули в количката.

Меню

Актуално

Почивка от грим – ползите за кожата

Всекидневният грим е неизбежна част от живота на много жени. Въпреки че гримът ни помага да изразим своя стил и красота, е важно да помислим за здравето на кожата ни. Даването на почивка на лицето от грима е от съществено значение за поддържането на здрава и блестяща кожа. В тази статия ще разгледаме защо почивката на кожата е важна и ще ви предоставим няколко съвета как да дадете почивка на лицето си от грима.

Защо е важно да дадем почивка на кожата?

Продължителното ежедневно използване на грим може да причини някои нежелани последици. Кожата ни има нужда от възстановителен период, през който да се възстанови и да се подхранва. Почивката на лицето от грима помага да се избегнат проблеми като запушени пори, акне, сухота и раздразнение.

Как да дадем почивка на кожата си?

Най-простият начин да дадете почивка на кожата на лицето си е да не нанасяте грим за няколко дни. Оставете кожата да диша и да се възстанови от ежедневното гримиране.

Когато изберете продукти за почистване на лицето си, избирайте нежни формули, които ще почистят кожата ви без да я изсушават или раздразняват.

Ако все пак не можете да се разделите на 100% с грима в периода на почивката, избягвайте тежки продукти като фон дьо тен. Опитайте се да се концентрирате върху минимален грим, като за прикриване на несъвършенства силно препоръчваме билков BB крем с цвят и SPF20 от Babor (CLEANFORMANCE BB Cream). Кремът е с изключителна формула за грижа и защита на кожата.

Възстановете хидратацията на кожата си, като използвате подходящи хидратиращи продукти. Избягвайте формули, които съдържат алкохол, защото изсушават кожата и се спирайте на хидратиращи кремове и съставки като хиалуронова киселина или глицерин.

Използвайте естествени методи за грижа за кожата по време на почивката. Можете да приложите охлаждаща маска от прясно нарязани краставици или алое вера, които ще успокоят и хидратират кожата.

Независимо дали използвате грим или не, не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем преди да излезете на открито. Това ще защити кожата ви от вредните UV лъчи и ще помогне за запазването на младежкия й вид.

Почивката на кожата може да бъде още по-възстановяваща с масажен ритуал. Използвайте нежни кръгови движения, когато нанасяте хидратиращ крем или масло върху лицето си. Това ще стимулира кръвообращението и ще подобри тонуса и текстурата на кожата ви.

Даването на почивка от грима е важно за оптималното здраве и красота на кожата. Като използвате нежни почистващи продукти с хидратиращи формули и естествени методи за грижа, ще помогнете на кожата да се възстанови и да изглежда свежа и сияйна. Кожата заслужава почивка и времето отглено за грижа, ще ви се отблагодари щедро във времето!